Променете сценария: Как да напишете по-добра история на живота си

Независимо дали осъзнаваме или не, животът ни се движи от история. Той следва сценарий, който сами сме написали за себе си или някой друг е написал за нас.

Как изглежда този сценарии за вас?

Вие може да сте злодей, жертва, подчинен или по-лошо, просто образ, който се губи в тълпата. Това не трябва да е така. Вие сте главният герой! Вие трябва да играете главната роля. Ако не сте героя в собствената си история на живота, това трябва да се промени.

Думите притежават невероятна сила. Много от нас са израстнали с натякването, че сa глупави, ограничени и няма да успеят в живота. На други никога не са им казвали, че са обичани, че животът им означава нещо. Никога не са им казвали, че притежават дарба и имат специална мисия. Тези думи, или липсата на думи, са оставили дълбоки рани в много от нас. За съжаление, по този начин други хора са оформили житейската история, която ние следваме…

Невероятното в човешките дух и  ум се крие в тяхната способност да се променят и да преодоляват препятствията – физически, емоционални или психологически. Ние не само сме способни да надминем и преодолеем миналото си, но имаме способността да напишем своето бъдеще. Известният Ейбрахам Линкълн твърди: “Най-добрият начин да предскажете своето бъдещето, е като го създадете“.

Всяко велико изобретение започва в съзнанието, преди да се прояви физически. Така и нашата нова история на живота трябва да започне в ума ни. Трябва да изтриете сценария, който до този момент е водил живота ви и да си напишете нов; нова история. Буда прекрасно обяснява това: “Ние сме оформени от нашите мисли; ние ставаме това, което мислим. Когато умът е чист, радостта следва като сянка, която никога не напуска.Нека днес е денят, в който решавате да напишете невероятната история, за която сте създадени!

Отговорът на тези 5 въпроса ще ви помогне да започнете:

  1. Ако разполагахте с достатъчно пари, как бихте прекарвали свободното си време? – Включете тази страст в новото си Аз.
  1. Ако имате гаранция, че ще успеете, каква кариера бихте желали? – Изградете живот като правите това, което обичате и никога няма да “работите” през живота си.
  1. Кои са нещата, без които не можете да прекарате и един ден? – Не пренебрегвайте малките неща в историята си като сутрешното кафе, докато гледате изгрева, например.
  1. За какво получавате комплименти най-често? – Вижте силните си страни.
  1. Какво ви натъжава? Бедността? Несправедливостта? Проблемите на околната среда? – Мисълта за тях ще ви движи напред.

Когато започнете да пишете новата си житейска история, обърнете внимание на тези 5 важни ключови елемента:

  1. Помислете за пречките, с които може да се сблъскате по пътя към новото Аз; това може да са приятели и семейство, които да ви обезкуражават; може да са финансови притеснения, страх от обвинения, лични съмнения. Сега трябва да напишете сценария, в който преодолявате тези препятствия. Опишете себе си като победител над всички и всичко, което може да стои на пътя ви.
  1. Имайте вяра дълбоко в сърцето си. Бъдете абсолютно уверен, че това, което сте написали, ще се случи. Ще бъдете изумени от начина, по който нещата ще дойдат на мястото си.
  1. Свържете се хората в конкретната област, които могат да ви помогнат, невероятно е колко много хора биха били готови да го направят. Страхът ще ви дърпа назад, но куражът и вярата ще ви тласкат напред. Излезте извън вашата комфортна зона.
  1. Споделете новата си история с приятелите и с най-скъпи за вас хора. Уверете се, че те са хора, които ще ви подкрепят и няма да ви пречат. Създайте си система за надеждност и подкрепа. Тя ще ви помага в моментите, когато сте притеснени и трябва да минавате препятствия.
  1. Напишете дата. Задайте си конкретни времеви рамки за това кога вероятно ще започнете да виждате невероятните промени. Разделете историята си на глави, празнувайте всяка победа и всеки етап от пътуването.

Запишете днешната дата, докато мислите върху всички тези въпроси и започнете да създавате по-добър сценарий за живота си.

Ако искате да се придвижите към желания от вас живот, колкото може по-бързо, присъединете се към еднодневната коучинг практика от Център по мениджмънт“Създай позитивен сценарий за живота си” и да създайте своя бъдещ план за по-добър живот във вдъхновяваща и подкрепяща среда. 

Кажете си: “Днес е денят, в който започвам да живея като невероятния, уникален човек, който Бог е създал да бъда!”

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *