Какво е Емоционалната интелигентност и защо ми е необходима?

Всички знаете какво означават изразите “Брой до 10”, “Успокой страстите” и “Не си изпускай нервите”.  Това са вълшебните думички, които ви помагат да се овладеете в емоционални ситуации. Те наистина са много полезни. Когато бройте до 10, например, вие осигурявате време на своите емоции да се успокоят, да минат на по-заден план и рационалното ви мислене да се активира за да не правите прибързани и необмислени действия. Винаги ли, обаче, те помагат?

Всичко зависи от конкретната ситуация. Често попадаме в ситуации, в които нито един от тези съвети не помага, защото към тях няма подробни “инструкции за употреба”. Не знаем как точно да се успокоим и в същото време толкова много ни се иска да излеем всичко, което чувстваме вътре в себе си и да усетим облекчение…

За да сте в състояние бързо да се овладявате и да общувате пълноценно с хората около вас, единственото, което трябва направите, е да работите върху своята Емоционална интелигентност!

Ако познавате и разбирате по-добре своите емоции, наясно сте с тяхното влияние върху вас, няма да имате нужда от вълшебства. Вие ще можете съвсем сами и напълно съзнателно да се овладявате във всяка една ситуация, независимо колко емоционално нажежена е тя. Тогава ще знаете, че в човека срещу вас също кипят емоции и неговите действия се определят единствено от тях. Ще имате правилния инструмент, които ще ви помага да “идвате на себе си”, и умението да го използвате винаги, когато ви се наложи!

Предлагаме ви лесен, удобен и достъпен начин да усъвършенствате своята емоционална интелигентност, а именно:

ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ – ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ!

 

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *