МАЙСТОРСКО ОВЛАДЯВАНЕ НА КОНФЛИКТИТЕ

75 годишно Харвардско проучване категорично доказва, че добрите взаимоотношения ни правят по-здрави и по-щастливи.

Искаш ли да подобриш взаимоотношенията си и да превърнеш конфликтите в живота си от разрушителни в градивни?

Ще започна с най-важното ...

Вярвам, че щом четеш тази страница, вече ти е писнало да губиш времето си в спорове, от които не излиза нищо хубаво.

Ще споделя с теб как започнах да превръщам всеки спор в живота си в ценно преживяване, което обогатява взаимоотношенията ми, вместо да ги разрушава.

Нека първо се представя за тези, които не ме познават. Казвам се Диана Господинова и съм дипломиран коуч, консултант по мениджмънт и онлайн предприемач. Накратко: Коуч за лична ефективност.

Страстта ми е да намирам най-ефективните начини за случване на нещата. Това са начините, които водят до целта по най-бързия и най-лесния начин. Винаги търся онези 20%, които ще доведат до 80% от резултата, който искам и там влагам усилията си.

Така намерих и този истински ефективен подход за справяне с конфликтите, за който ще ти разкажа.

Но преди да стигна до него имах доста трудни взаимоотношения с най-близките си хора. Бях стигнала до момент, в който си задавах въпроса: Има ли в този свят поне един човек, с когото мога да се разбирам без да се караме непрекъснато? Така ли самотна и неразбрана ще се чувствам и занапред?  И до кога така?

После ми дойде на помощ една любима мисъл: Няма начин да няма начин. 

И започнах с търсенето…

Преминах през традиционните обучения за комуникационни умения, за справяне с конфликти, за водене на преговори, но непрекъснато усещах, че всичко научено е някак на повърхността. Все още не достигах до сърцевината, до онези 20 процента, които правят истинската разлика в нещата.

Тогава открих коучинга. Дипломирах се в третата в света компания предлагаща обучение за коуч експерти. Започнах да разбирам в дълбочина механизмите на вътрешните ни процеси и как те влияят върху това, което ни се случва във външната реалност, в това число и във взаимоотношенията ни с хората. Прилагах всичко научено в собствения си живот и докато учех направих необходимата промяна и вътре в себе си и отвън във взаимоотношенията си с най-близките ми хора.

И малко като в приказките, един ден се събудих и установих, че взаимоотношенията ми с хората, не само в най-близкото ми обкръжение, но и изобщо с хората, са станали пълноценни и удовлетворителни.

Може би ще попиташ каква е най-осезаемата разлика между предишните ми взаимоотношения и сегашните?

Разликата е, че сега когато се появи различие в мненията, в гледните точки, в желанията или в очакванията между мен и другия човек, това вече не поражда конфликт, а е повод за откровен разговор, в който намираме решение на ситуацията.

Надявам се да не останеш с погрешното впечатление, че с всички хора в живота ми сме на едно и също мнение и няма разминавания.

И сега в живота ми се появяват спорни ситуации и различия и това е съвсем естествено. Същинската разлика е в начина, по който аз реагирам и действам в тези ситуации. Научих се да превръщам конфликтните ситуации, в ситуации, които пораждат възможности за разбирателство и по-добри решения.

В програмата МАЙСТОРСКО ОВЛАДЯВАНЕ НА КОНФЛИКТИТЕ съм събрала най-важните 20%  знания и умения, които истински обръщат играта в справянето с конфликтите.

Едно от най-важните неща, които открих е осъзнаването, че конфликтът е само сигнал, че и ти и другия човек имате незадоволени потребности в конкретната ситуация.

Ако разрешите обективната ситуация, така че и двамата да задоволите своите потребности, тогава необходимостта от конфликта отпада.

Ще ти дам няколко примера:

Ако се караме за това кой да напазарува за вкъщи, вероятно и двамата се чувстваме претоварени, а обективният проблем, който трябва да се разреши е, че по някакъв начин продуктите трябва да стигнат от магазина до хладилника ни. Задачата в тази ситуация е как да организираме пазаруването, така че да се случи с най-малки усилия и от двете страни. Подхождайки така фокусът ни вече не е върху човекът, който не иска да напазари вместо нас, а върху конструктивното решаване на задачата.
Ето и друга ситуация. Ако се караме с колегата за това как да удовлетворим рекламация на клиент, то всеки един от нас иска да си свърши работата, но просто имаме различни разбирания за това какво е добре свършена работа. Обективният проблем е, че трябва да удовлетворим клиента, като се съобразим с възможностите и политиката на фирмата като намерим начин, който и двамата считаме за достатъчно добър.
Ако пък детето ни иска за рождения си ден най-новия смартфон, който ние не можем да си позволим, обективният проблем е да намерим начин да зарадваме детето, без да изпълним конкретното му желание.

В програмата ще ви покажа как да намирате решение на обективната ситуация в конфликта, така че и двете страни в него да задоволят своите потребности.

Трябваха ми няколко години докато реша да направя този курс. Това време ми беше необходимо, защото аз самата не повярвах, че е възможно да имам такива удовлетворителни взаимоотношения и то за дълъг период от време. Исках да съм сигурна, че чудесните ми взаимоотношения не са просто случайност, а че са резултат от подхода, който съм намерила и са наистина устойчиви.

Днес, докато пиша този текст, години по-късно, взаимоотношенията ми с хората продължават да са хармонични, дълбоки и истински богати. Това е  и причината, заради която искам да споделя всичко, до което съм достигнала с теб.

Вече съм напълно убедена, че е възможно хората около нас да са истинско  богатство и източник на удовлетворение, вместо да са източник на проблеми и непрекъснати спорове.

Знам колко невероятно ти звучи това…

Давам си сметка, че ако някой ми беше казал същите тези неща преди време щях да си помисля, че човекът сигурно се е побъркал. Че вероятно се заблуждава дълбоко и не вижда истинската реалност. И нещо повече. Щях да съм абсолютно убедена, че е така.

Но днес за мен всичко е различно и това, което казвам е реалност в моя живот. С програмата МАЙСТОРСКО ОВЛАДЯВАНЕ НА КОНФЛИКТИТЕ мога и искам да ти помогна да бъде различно и за теб.

Ето какво тази програма ще направи за теб...

 • Ще ти помогне да погледнеш на всички конфликти в живота си по много по-различен от обичайния начин.
 • Ще се научиш да изясняваш какви са твоите лични потребности в конфликтната ситуация.
 • Ще различаваш мнението, на което държиш от истинските нужди, които имаш.
 • Ще се научиш да заявяваш своите потребности без да нападаш, критикуваш, унижаваш и заплашваш другия човек.
 • Ще се научиш да отстояваш своите интереси без това да е за сметка на другия човек.
 • Ще разбираш истинската причина за конфликта, а не само повода за него.
 • Ще можеш да изкажеш своята позиция така, че другия човек да те чуе и да те разбере.
 • Ще се научиш да слушаш активно и да разбираш какви са истинските нужди на човека отсреща.
 • Ще разрешаваш обективната ситуация предизвикала конфликта, вместо да се поддаваш на негативните емоции.
 • Ще откриеш истинското богатство и удовлетворение от това да общуваш с хората, независимо колко различни са от теб.
 • Знанията и уменията изучавани в курса ще ти помогнат не само да се справяш с конфликтите по положителен начин. Те ще преобърнат взаимоотношенията ти като цяло и ще ги издигнат на ново ниво.

Какво ще е необходимо да направиш по време на програмата ...

Обучението е онлайн и се състои от три модула с видео лекции и упражнения.

Всяка седмица ще е необходимо да прегледаш лекциите, да усвоиш материала в тях и да направиш упражненията на практика. Най-важното в обучението е ДА ПРИЛАГАШ НА ПРАКТИКА НЕЩАТА, КОИТО НАУЧАВАШ.

В случай, че изпитваш затруднение с това да се накараш да действаш, аз ще ти помогна да намериш за себе си правилната мотивация, която да те задвижи.

В края на всяка седмица ще има уебинар на живо. В него ще се обсъждат реални примери на участниците, ще се разисква всичко научено до момента, включително и резултатите при прилагането на техниките на практика.

Ще имаш достъп до затворена фейсбук група, в която можеш да поставяш въпроси не само докато трае обучението, а и винаги след това.

Ще имаш достъп до материалите на обучението завинаги и ще получаваш всички нови материали качени в него.

Модулите в обучението са ...

Модул 1 Как да разпознаваме същността на конфликта

Модул 2 Стратегия за справяне с конфликтите

Модул 3 Как да общуваме така, че да се разбираме

За кого е предназначена програмата ...

Тази програма е за хора, които се стремят към пълноценни, дълбоки, богати и удовлетворителни взаимоотношения с хората в живота си.

Хора, които са готови да поемат отговорност за своите взаимоотношения и да прилагат на практика това, което препоръчвам в обучението.

Един от най-често срещания модел на поведение във връзките ни другите хора е, че искаме другият да прояви към нас разбиране. Другият да покаже, че ни уважава. И пак другият да направи първата крачка към нас, когато нещо се обърка. Искаме другият да “оправи” общите ни взаимоотношения.

Е, имам една неприятна новина за теб. Ако искаш истински удовлетворителни взаимоотношения ти си този, който трябва да започне да ги изгражда и да се грижи за тях. Едва тогава другият ще те последва.

Това обучение е за хора, които сами изграждат собственото си щастие, проявявайки респект и уважение и към щастието на другите.

Ако си отворен към такъв подход, тогава това обучение е подходящо за теб.

Майсторско овладяване на конфликтите

ПРОГРАМАТА: (140лв.)

31 видео лекции

Упражнения за развиване на уменията

Чек листи и инструменти за попълване

Затворена фейсбук група

ОБНОВЕНО СЪДЪРЖАНИЕ (+ 147лв.)

Бонус #1

Пътя на емоциите по време на конфликта

Бонус #2

Да изразим своите потребности, така че да бъдем разбрани

Бонус #3

Как да разберем какво искаме в конкретната конфликтна ситуация

*Можете да се включите в курса във всеки един момент

За мен...

Диана Господинова

Диана е дипломиран коуч, сертифициран ТЕС практик и консултант по мениджмънт и помага на своите клиенти да постигат резултатите, които искат, чрез повишаване на личната си ефективност.

Тя е с 15 години опит като консултант по мениджмънт в малки и средни фирми и е създател и лектор на множество онлайн обучения и тренинги в областта на мениджмънта и емоционалната интелигентност.

Гаранция за удовлетвореност

Гаранция за вашите пари от Център по мениджмънт

При подготовката на всяка програма на Център по мениджмънт даваме най-доброто от себе си в стремежа си да ви бъдем максимално полезни.

Въпреки това, ако – поради каквато и да е причина – вие не сте доволни от програмата, в която сте се включили, имате нашата гаранция, че ще ви възстановим пълната сума на таксата за участие, която сте заплатили, без да ви задаваме въпроси.

Достатъчно е да го заявите до 30 дни от извършване на плащането.

Какво казват другите за нас

Антония

Антония

За уебинар Как да останем фокусирани в своите цели

Много Ви благодаря Диана. Благодарение на вашите уебинари, напредвам много. Следя вашите препоръки от повече от година. Съветите ви са безценни, успяхте да ме фокусирате и изстреляте в пътечката за бегачите. Бъдете здрава и все така отваряйте очите на хората.

jani

Жани

За коучинг сесия по скайп

“Здравейте, група! Пиша, за да изразя своята огромна благодарност към нашата прекрасна Диана. Миналата седмица имах коучинг сесия по скайп. Досега не съм ползвала тази услуга. И не знаех какво да очаквам. Но по време на сесията открих много отговори. Почувствах се много добре. Сякаш нов хоризонт се отвори пред мен. И най-важното- главния ми въпрос за приоритета в работата ми, има вече решение.Благодаря, Благодаря, Благодаря, Диана!”

katrin

Катрин Прентис

За професионалните качества на Диана Господинова като коуч

Като ментор в програмата, с удоволствие отбелязвам, че г-жа Диана Господинова е професионалист с високо ниво на самосъзнание. Като коуч тя притежава умението да слуша на много високо ниво и да усеща дори това, което клиентът не казва, като с непоколебима елегантност фокусира целия процес върху интересите и дневния ред на клиента и  му помага успешно да постигне цели си.

Нейните ключови умения като коуч, съчетани с експертните и знания и опит в областта на управлението я правят забележителен актив за всеки лидер или екип, който ще се възползва от таланта и като коуч. Вътрешният и чар и ерудиция правят работата с нея не само професионално удовлетворяващо преживяване, но и гарантирано удоволствие.

Нина Йорданова

За уебинар Преглед на резултатите

Здравейте, Диана (и компания),

Искам да изразя мнението си за уебинара от 18/12/18. Беше изключително интересно и полезно.

Един от примерите, с които работихте беше от попълнената от мен анкета преди това, и беше изключително полезно да чуя нещата, които споделихте и идеите, които ми дадохте. Често си правя списъци и си водя Планер, което ми върши страхотна работа, за да организирам деня си, но Вашият подход е наистина по-задълбочен и аналитичен, а в същото време е достатъчно семпъл. Имам предвид, че не изисква допълнителна подготовка или знания, само да сме честни сами със себе си.

Накратко, мисля че, макар и съвсем случайно (ама наистина случайно), попаднах на едно малко съкровище, от което смятам да се възползвам през следващата 2019 година.

Ganka Petrova

Ганка Петрова

За уебинар Пътят на емоцията по време на конфликта
pavlina

Павлина

За коучинг сесии на живо

“Здравей Диана,  Обръщайки се към теб не знаех буквално по кой път да тръгна. Бях стигнала до пълно блокиране. Благодарение на твоето умело, с много такт и лекота водене успях да се задвижа. Само с няколко срещи успях да изляза от тоталната стагнация и вече гоня конкретни цели. Благодарна съм ти за искрената загриженост и всеотдайност, която вложи в нашите срещи. Ти си един ярък лъч светлина и който заложи на теб ще бъде за негово добро. С огромна симпатия, Павлина.”

vania

Ваня

За инициатива Коучинг уикенд

“Съпреживяването на свободата да бъдеш себе си,удоволствието да общуваш с търсещи и мислещи хора,споделянето на “пътя”,който всеки извървява….изненадата да намериш в чуждия опит нещо ценно за себе си….и не на последно място да усетиш Любов!Благодаря на всички за тези все поглъщащи и уникални емоции!Обичам ви!”