Как коучингът помага за постигане на целите в живота

Как коучингът помага за постигане на целите в животаКоучингът като процес набира все по-голяма популярност у нас. Все още обаче остава неясно как точно този процес помага на хората и с какво може да бъде наистина полезен.

Едно от най-важните неща за коучинга е това, че той въздейства на онова ниво, което определя какви ще бъдат мотивацията и действията на човека. Това са така наречените вътрешните процеси или “вътрешна игра” на съзнанието ни. Точно нивото на въздействие прави и самия процес толкова ефективен.

Статистиките сочат наистина невероятни цифри. Например: След работа с коуч продуктивността на служителите на работното им място се повишава със 70%. А какво означава продуктивност? Продуктивен е служителят, който постига целите.

Само си представете да повишите постигането на целите си в личния си живот със 70%! Няма ли да бъде чудесно за вас? 

Наскоро в едно от обученията, които провеждах, млада жена изрази съмнението, че това звучи твърде хубаво, за да е вярно. Бих се съгласила с нея, ако не знаех какъв е механизмът, чрез който коучингът постига тези резултати и ако не виждах в практиката си, сериозните положителните промени в живота на клиентите ми.

В графиката по-долу ви предлагам същността на процеса, който се случва в коучинг сесиите. Сами ще видите как въздействието върху вътрешното състояние и процеси водят до постигане на целите на клиента.

Как коучингът помага за постигане на целите в живота

Ако имате въпроси относно конкретен казус във вашия живот и се колебаете дали коучингът може да ви бъде полезен свържете се с нас на contact@mcentersz.com или тел: 0898926476

Можете също да се запознаете с Коучинг програмите и Коучинг практиките, които предлагаме.

В случай, че темата е нова за вас и искате предварително да се запознаете с различните житейски теми, по които работим в коучинга, можете да се включите безплатно в нашата Фейсбук група “Коучинг кафе” и да участвате в избора на теми, които обсъждаме онлайн и на живо всеки месец. Можете също да се абонирате за Месечния бюлетин на Център по мениджмънт и да получавате информация за всички нови материали в блога ни и друга полезна информация.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *