1-1

Диана Господинова

Коуч, лектор, автор, управител

Здравейте,

Казвам се Диана. Ще ви разкажа накратко своята история и в какво вярвам, за да придобиете представа за мен и да усетите дали съм човек на когото можете да се доверите.

Определям себе си като щастлив човек. Преди повече от десет години реших, че ще поема отговорност за собственото си щастие. Това се случи в момент, в който работех в корпоративния свят. Минах през длъжностите главен счетоводител и управител на производствено предприятие със 70 души персонал. Работих с много фирми като консултант по различни проекти – от разработване на иновативни продукти, през анализ на бизнес процеси, внедряване на ERP и CRM системи, през откриването и управлението на търговски обект с площ 5000 кв.м и 25 служители, през разработване на стратегии и управленски системи на хотели, строителни компании, металообработващи фирми и такива в хранително-вкусовата промишленост.

В онзи период от живота ми умело влизах в ролите, които се очакваше от мен да играя и се справях добре. Единственият проблем беше, че настойчиво в съзнанието ми се въртеше въпроса: “Ок, справяш се с всичко и какво от това?” Усещах в себе си липса, копнеж по нещо неопределено; нещо, което ще е истински стойностно за мен; онова, което ще ме направи истински щастлива.

Така започна моя път към търсене на отговорите на три основни въпроса: “Коя съм аз всъщност?”, “Какво има истински смисъл и стойност за мен?” и “Какво ме прави истински щастлива?” По време на това търсене открих коучинга като подход, преминах през дипломната програма на една от най-добрите компании в света по обучение на коуч специалисти и разбрах, че моето лично щастие и успех в огромна степен зависи от мен самата, стига да се справя с вътрешните си ограничения и да развия необходимите ми умения. Разбрах също, че коучингът е моето призвание; професия, която ме вдъхновява и е най-прекият път, който до момента съм открила, за да помагам на хората да направят промяна и да сбъднат мечтите си.

Постепенно намерих отговорите на основните въпроси, които ме вълнуваха и започнах съзнателно да променям в себе си всичко, което ми пречеше да живея в хармония със самата себе си и с най-важните за мен неща. Промяната при мен се случи плавно и без сътресения. Един ден се събудих в живота, който исках за себе си и продължавам да живея в него.

На този етап животът ми е изпълнен със смисъл, удовлетворение и осъзнато щастие. Искрено вярвам, че всеки един от нас може и заслужава да живее по този начин. Вече нямам необходимостта да търся отговори за себе си. Сега искам да споделя всичко, което знам и мога с вас. Обучителните и коучинг програми, които създавам имат за цел да ви преведат през пътя на вътрешното осъзнаване и промяна, за да създадете за себе си възможно най-бързо живота, който наистина искате.

Да имате мечтания живот зависи от това да познавате себе си в необходимата дълбочина, да се научите да се освобождавате от всичко, което ви пречи и да развивате уменията, които са ви нужни. Едно от нещата, в които искрено вярвам е, че всеки от нас има всички необходими ресурси да постигне каквото желае. Разликата между хората, които успяват и тези, които не успяват е само една. Първите вярват, че могат и действат, за да го постигнат, а вторите вярват, че не могат и нищо не предприемат.

Вие от кои искате да бъдете? Аз за себе си отдавна избрах.

Оставам на разположение за всякакви въпроси. Не се колебайте да ми пишете.

Аз съм тук за вас.

С любов,

Диана

 

Диана е дипломиран лайф и бизнес коуч, консултант по бизнес управление с 15 години практика, управител на Център по мениджмънт, онлайн предприемач, член на Коучинг асоциация България и член на Управителния съвет на Търговско-промишлена палата Стара Загора.

Други членове