Техника за поставяне на цели “Новогодишно писмо”

Техника Новогодишно писмоНаближава Нова година и стартира един нов едногодишен цикъл от нашия живот. Често приемаме началото на новата година като момент за промяна. Поставяме си цели, вземаме решения и твърдо си обещаваме след празниците да станем нови хора. За жалост в много случаи ентусиазмът ни се стопява още в началото на януари.

Днес ще ви предложим техника, която е различна от краткосрочното новогодишно вземане на решения и е много по-ефективна за постигането на вашите цели.

Психологически изследвания показват, че за да се придвижим напред в живота си е много важно да си поставяме цели, но това не е достатъчно. Необходими са още две условия:

  • план със стъпки, чрез които да постигнем целите си и
  • вяра в способността ни да стигнем до тях

И така как да постигнем мечтите си и да определим постижими цели?

Напишете писмо

Техниката е много лесна. На листа, на който ще пишете писмото поставете дата след една година. Представете си, че пишете това писмо в този бъдещ момент и вече всичко, което сте си пожелали за новата година се е случило.

Пишете за всички аспекти от вашия живот – здраве, финанси, взаимоотношения, кариера. Разкажете за всичко прекрасно, което ви се е случило.

След това разкажете за всичко, които сте направили, за да се случат тези неща. Опишете действията, които сте предприели, за да имате такава прекрасна година.

Ако ви е по-лесно можете да си представите, че вие сте вашето бъдещо Аз и пишете писмо до настоящото си Аз. Обяснете на настоящото си Аз колко успешни и смели сте били и как точно сте постигнали мечтите си за тази година. Това е всичко.

Не забравяйте точно след една година да прегледате писмото. Разбира се, не всичко ще се е случило, но ще се изненадате колко много от описаните неща вече са факт.

Изненадайте себе си

Планирането на позитивни промени в живота ни винаги ни кара да се чувстваме по-добре. Това е проактивно действие, върху което ние имаме контрол и можем да направим нещо, за да се случат желаните от нас неща.

И така, кой има смелостта да напише “Новогодишно писмо” за самия себе си?

Ако искате заедно да поставим целите за следващата година и да планираме тяхното постигане можете да се присъедините към нашия КОУЧИНГ КЛУБ, в който ще развием 12 ключови умения за постигане на успех в живота.

Ако тази публикация ви е била полезна, моля споделете я, за да помогне и на други. Благодарим ви!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *