Управление на времето с емоционално интелигентен подход

Управление на времето с емоционално интелигентен подходДнешното ми предизвикателство е да помислите върху това как управлявате времето си.
 
Стига ли ви времето да изпълните всичко, което сте планирали или вечно изоставете с графика?
Достатъчно време ли отделяте за всяко нещо, което сте планирали да свършите?
Как бихте описали своя ден – динамичен, с много ангажименти, но овладяеми или много напрегнат, с моменти на върхово напрежение и стрес?
А как се чувствате в края на деня? Удовлетворени от постигнатото или с чувството, че каквото и да правите не успявате да се справите с всичко?
 
 
Ще споделя с вас една много проста, но ефективна техника за положително усещане за начина, по който управляваме времето си.
 
  1. Вечерта направете списък с всички задачи, които трябва да изпълните на другия ден.
  2. На сутринта, докато пиете кафето или чая си, изберете само три задачи, които задължително трябва да бъдат изпълнени в този ден. Само три, независимо от големината на списъка ви!
  3. Пред деня направете всичко възможно да изпълните точно тези три задачи.
  4. Вечерта прегледайте дългия списък и се поздравете, защото освен задължителните три задачи сте изпълнили още много други 🙂
 
Превърнете тези действия в навик и ще усетите осезаема разлика не само в усещането си за начина, по който управлявате времето си. Ще се изненадате, как наистина успявате да свършите много повече от важните неща в ежедневието си 🙂
 
Пожелавам ви успех!

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *