12 МЕСЕЧНА ПРОГРАМА ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ВИ ИНТЕЛИГЕНТНОСТ

МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ЗАПИТАТЕ

КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ ТОВА ДА ПОВИША СВОЯТА ЕМОЦИОНАЛНА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ?

КРАТКИЯТ ОТГОВОР Е

ЩЕ ВЗЕМАТЕ ПО-ДОБРИ РЕШЕНИЯ, ЩЕ СТЕ ПО-ЩАСТЛИВИ И ПО-УСПЕШНИ

За да стане по-ясно каква точно е връзката между емоционалната интелигентност, постигането на целите и самоуправлението нека разгледаме следния пример:

Представете си, че мечтата ви от много години е да посетите Париж и да се видите с приятелите си там. Това е целта ви.

Замисляйки се как да стигнете до Париж решавате, че най-добрия за вас начин е да пътувате със собствен автомобил. И ето че наскоро сте си купили прекрасен автомобил, с който ще пътувате до Париж.

До тук всичко е прекрасно. Има обаче една незначителна подробност. Вие не умеете да шофирате. Това е предизвикателството, което трябва да преодолеете, за да осъществите мечтата си.

Нека ви попитам: Достатъчно ли ще е да се научите да запалвате колата и да шофирате само направо? Или ще е необходимо да се научите да правите завои, да спирате, да познавате правилата за движение, да зареждате с гориво и т.н.? Отговорът е очевиден.

За да можете да постигнете целта си, да стигнете до Париж, ще трябва да се научите да управлявате автомобила си по всички възможни пътища, като едновременно с това се грижите за него, да е в изправност и с пълен резервоар. Ако не се научите на всички тези неща, вероятността да стигнете до Париж с кола клони към нулата.

Нека сега се върнем към себе си и да си представим, че ние самите сме автомобила, чрез който можем да постигнем всяка своя житейска цел. Какви са “нещата” по нас самите, които трябва да управляваме и да се грижим за тях, за да може да стигнем до целта си?

Да започнем с грижата, защото е по-ясно. Трябва да сме здрави и да имаме енергия. За това е нужно да се храним, да си осигуряваме достатъчно движение и почивка, както и всички необходими неща за нашето физическо добруване. Всичко това е ясно, макар че в много случаи не е толкова лесно за изпълнение. Нека сега се замислим достатъчно ли е да се грижим за себе си, за да постигаме всички свои желания? Очевидния отговор е не, защото ако беше достатъчно всички здрави хора, с покрив над главата си щяха да постигат нещата, които искат.

Тогава какво още е необходимо да управляваме, за да сме успешни и щастливи в живота си? Това са нашите мисли, емоции и действия. И за да можем да го правим по  най-добрия за нас начин са ни нужни множество умения в областта на емоционалната интелигентност. Те ни позволяват да управляваме себе си по всякакви пътища и при много и различни условия, така че в крайна сметка да стигнем до целта си.

Много често в живота си ние се опитваме да управляваме себе си по начина по който сме се научили в детството. В много ситуации обаче, този начин не е най-подходящия. Или ако използваме аналогията с колата – в много случки в живота си се опитваме да минем по планински път с много завои карайки само направо и това още на първия завой ни води директно в канавката.

И докато при шофирането всичко се вижда много ясно, то пътищата, завоите и канавките в живота ни остават неясни за нас.

И така караме своя автомобил (себе си) само и единствено направо, както сме се научили в детството, а се надяваме да стигнем до различни и по-интересни места. Този порочен модел зависи от трайните  навици, които сме придобили до момента и които правим автоматизирано и без да мислим.

Едно научно изследване доказва, че 90% от нещата, които мислим всеки ден са едни и същи. Това предполага, че прекарваме голяма част от дните си в един и същи коловоз, „карайки” все направо. За да разгърнем своя потенциал и да се придвижваме умело към нещата, които искаме в живота си е нужно да разчупим старата рамка и да се научим да бъдем гъвкави и адаптивни.

Нека сега да видим, кои са уменията, които определят нашите навици и които могат да ни помогнат да се научим да управляваме себе си добре във всички условия в живота ни и по пътя към всички наши цели. Това са:

Умения за фокусиране, целеполагане и приоритизиране
Нагласа ориентирана към резултати
Нашата представа за нас самите, като изходна точка, от която зависят нашите решения
Обичайните ни емоционални състояния
Обичайните ни мисловни модели
Дълбоко вкоренените ни вярвания как функционира светът, животът и ние самите
Възможността ни да отлагаме удоволствието в името на постигане на целите, които имаме
Начините, по които се справяме с напрежението от взаимодействието ни с другите хора и случки в живота ни
Възможността ни да поддържаме активността и мотивацията си на високо ниво
Умението ни да сме наясно със самите себе си, със собствените си желания, силни страни и ограничения
Уменията ни да вземаме решения, които са в синхрон с нас и допринасят за нашия успех и щастие
Възможността ни да помагаме сами на себе си в трудни и критични моменти в живота ни

Програмата на Коучинг клуба е създадена така, че да повишите нивото на всички тези умения и в крайна сметка да управлявате себе си много по-умело по пътя към нещата, които искате в живота си.

Ето кои са модулите включени в програмата:

Как да си поставяме добри цели - Коучинг клуб

Как да си поставяме добри цели

Нашите цели са като фар, който осветява пътя ни. Ако нямаме цел, сме като загубени в морето на живота. В този модул ще се научите не само как да си поставяте цели, но и как да избирате правилните за вас самите цели.

Как да разпознаваме своите състояния

Съвкупността от качеството на вътрешните ни процеси определя обичайните състояния в които прекарваме дните си. Задачата ни в този модул е да открием своите положителни състояния и да се научим да се въвеждаме съзнателно в тях. Така ще можем да изпълним дните си с положително настроение.

Как да се справяме със стреса и напрежението

В основата на стреса и напрежението винаги стои страх - страх, че няма да се представим добре, че няма да успеем, че ще се провалим. В този модул ще се научим как да отслабваме силата на страха и как да я преобразуваме в сила, която ни помага да се справяме с предизвикателствата в живота ни.

Как да постигаме резултатите, които искаме

Всяко наше действие или бездействие носи определен резултат. В този модул ще се научите как да избирате онези действия, които да ви донесат резултата, който истински желаете.
Как да управляваме емоциите си - Коучинг клуб

Как да разбираме и управляваме своите емоции

В съвременното общество е прието да се вярва, че емоциите са нещо лошо и ние трябва да ги потискаме. В този модул ние ще оборим това твърдение и ще се научим как да използваме емоциите си, така че да вземаме по-добри решения в живота си.

Как да повишаваме мотивацията си

Никой от нас не може да бъде мотивиран през 100% от времето. За да постигаме своите цели обаче е важно да знаем как да повишим съзнателно мотивацията си, тогава, когато ни е необходимо. Този месец ще се научим как да откриваме смисъла за нас в нещата, които е нужно да направим, за да постигнем целта си.

Как да разбираме вътрешната си игра и нейните правила

От момента на възникване на дадена ситуация в живота ни до момента, в който предприемем действие, за да разрешим ситуацията, в нас протичат множество процеси. От качеството на тези процеси зависи това дали нашето действие ще ни заведе до желаното от нас или ще ни отдалечи от него. В този модул ще научим да разпознаваме вътрешните си процеси.

Как да управляваме своите мисли

Непрекъснатият диалог, който се случва в главите ни е един от най-важните вътрешни процеси. От качеството на този диалог зависи голяма част от всичко, което ни се случва в живота. В този модул ще се научим как да влияем на мисловния си процес и да си създадем един подкрепящ за нас самите вътрешен диалог.
Модул 11 Как да вземаме ефективни решения

Как да вземаме ефективни решения

Факторът, който определя в каква посока ще се движи животът ни е качеството на решенията, които вземаме. Колкото по-ефективни са те, колкото по-добри са за нас самите, толкова животът ни ще е по-удовлетворителен, успешен и щастлив. И добрата новина е, че ние имаме пълен контрол над собствените си решения. Трябва само да се научим как нашите решения да бъдат наистина добри за нас самите.

Как да повишим самоуважението и самооценката си

Самоуважението ни се базира на историята, която разказваме сами за себе си в главите си. Самооценката, която имаме за самите себе си е изходната точка, базата от която изхождаме когато вземаме своите решения. Повишавайки нивото на самоуважението си, ние повишаваме качеството и на решенията, които вземаме в живота си.
Как да повишим самоконтрола си

Как да повишим самоконтрола си

Често бъркаме самоконтрола със самопринудата, а те са коренно различни неща. Самоконтролът е умението да отложим моментното удоволствие в името на още по-голямо удоволствие и удовлетворение по-късно. Самоконтролът е много лесен, когато решенията, които вземаме в живота си са в хармония с нас самите. В този модул ще тренираме точно такъв тип самоконтрол.
Как да помагаме сами на себе си - Модул 12 Коучинг клуб

Как да станем коуч на самите себе си

Коучингът е процес при който коучът помага на клиента да достигне целите си. В случай, че нямате на разположение коуч винаги можете да си помогнете и сами. В този модул ще научим как да си помагаме сами на себе си, за да преодоляваме препятствията по пътя си и да продължаваме уверено към резултатите, които искаме в живота си.

12 МЕСЕЦА 12 КЛЮЧОВИ УМЕНИЯ

Може  би се чудите защо програмата трябва да е толкова дълга. Една година е наистина дълъг период, но работейки по нея вие развивате 12 нови умения и създавате трайно нови навици в поведението си.

Научните изследвания сочат, че трайни промени в навиците се постигат, ако в продължение на около месец действате по нов начин. Това е причината да разработим програмата така, че на всяко умение да отделим по един месец. Тези дванайсет области, в които усъвършенствате уменията си са определящите за това да изградите успешен и щастлив живот за себе си.

1 МЕСЕЦ 1 НАВИК ЗА УСПЕХ

ЛЕСНО 15 МИНУТИ НА ДЕН

И още нещо. Програмата е разработена така, че да е възможно най-лесно да работите по нея. Основната трансформираща работа е съставена от Коучинг стъпки. Това са кратки ежедневни задачи за изпълнението на които са ви необходими максимум 15 минути.

В програмата са включени и по два уебинара на живо всеки месец, водени от дипломиран коуч. Първият уебинар е свързан с темата на месеца, а втория е по тема избрана от участниците в Клуба.

ВСЕКИ МЕСЕЦ 2 УЕБИНАРА НА ЖИВО

ВСЕКИ МЕСЕЦ МНОГО РАЗЛИЧНИ МАТЕРИАЛИ

 • Статии
 • Тестове
 • Инфографики
 • Упражнения
 • Чеклисти
 • Работни формуляри
 • Видео лекции
 • Вдъхновения
 • Казуси

ИСКАТЕ ЛИ ДА ОТКЛЮЧИТЕ ПЪЛНИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ? ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КОУЧИНГ КЛУБА ПО ПРЕДПОЧИТАНИЯ ОТ ВАС НАЧИН

ИНТЕРЕСНО МИ Е, ЩЕ ОПИТАМ

39 лв

ЦЕНА ЗА 1 МЕСЕЦ

 • Задачи за всеки ден
 • 2 уебинара
 • Статии и инфографики
 • Месечно вдъхновение
 • Фейсбук група

ИМАМ СЕРИОЗНИ НАМЕРЕНИЯ

99 лв

ВМЕСТО 117 ЛЕВА

ЦЕНА ЗА 3 МЕСЕЦА

 • Задачи за всеки ден
 • 6 уебинара
 • Видео лекции всеки месец
 • 1 допълнително обучение
 • Статии и инфографики
 • Месечно вдъхновение
 • Фейсбук група

ИСКАМ ПОВЕЧЕ РЕЗУЛТАТИ

198 лв

ВМЕСТО 234 ЛЕВА

ЦЕНА ЗА 6 МЕСЕЦА

 • Задачи за всеки ден
 • 12  уебинара
 • Видео лекции всеки месец
 • 2 допълнителни обучения
 • Чеклисти и инструменти
 • Статии и инфографики
 • Месечно вдъхновение
 • Фейсбук група

ЩЕ ОТКЛЮЧА ЦЕЛИЯ СИ ПОТЕНЦИАЛ

379 лв

ВМЕСТО 468 ЛЕВА

ЦЕНА ЗА 12 МЕСЕЦА

 • Задачи за всеки ден
 • 24 уебинара
 • Видео лекции всеки месец
 • 3 допълнителни обучения
 • Чеклисти и инструменти
 • Тестове и упражнения
 • Статии и инфографики
 • Месечно вдъхновение
 • Фейсбук група

ИСКАМ БЪРЗА ПРОМЯНА И ИЗРАСТВАНЕ

499 лв

ВМЕСТО 588 ЛЕВА

ЦЕНА ЗА 12 МЕСЕЦА

VIP ЧЛЕНСТВО

 • Задачи за всеки ден
 • 24  уебинара
 • 12 коучинг сесии по Скайп
 • Видео лекции всеки месец
 • 4 допълнителни обучения
 • Чеклисти и инструменти
 • Тестове и упражнения
 • Статии и инфографики
 • Месечно вдъхновение
 • Фейсбук група

ГАРАНЦИЯ ЗА УДОВЛЕТВОРЕНОСТ

Гаранция за вашите пари от Център по мениджмънт

При подготовката на всяка програма на Център по мениджмънт даваме най-доброто от себе си в стремежа си да ви бъдем максимално полезни.

Въпреки това, ако – поради каквато и да е причина – вие не сте доволни от програмата, в която сте се включили, имате нашата гаранция, че ще ви възстановим пълната сума на таксата за участие, която сте заплатили, без да ви задаваме въпроси.

Достатъчно е да го заявите до 30 дни от извършване на плащането.

КАКВО КАЗВАТ ДРУГИТЕ ЗА НАС

Антония

Антония

За уебинар Как да останем фокусирани в своите цели

Много Ви благодаря Диана. Благодарение на вашите уебинари, напредвам много. Следя вашите препоръки от повече от година. Съветите ви са безценни, успяхте да ме фокусирате и изстреляте в пътечката за бегачите. Бъдете здрава и все така отваряйте очите на хората.

jani

Жани

За коучинг сесия по скайп

“Здравейте, група! Пиша, за да изразя своята огромна благодарност към нашата прекрасна Диана. Миналата седмица имах коучинг сесия по скайп. Досега не съм ползвала тази услуга. И не знаех какво да очаквам. Но по време на сесията открих много отговори. Почувствах се много добре. Сякаш нов хоризонт се отвори пред мен. И най-важното- главния ми въпрос за приоритета в работата ми, има вече решение.Благодаря, Благодаря, Благодаря, Диана!”

katrin

Катрин Прентис

За професионалните качества на Диана Господинова като коуч

Като ментор в програмата, с удоволствие отбелязвам, че г-жа Диана Господинова е професионалист с високо ниво на самосъзнание. Като коуч тя притежава умението да слуша на много високо ниво и да усеща дори това, което клиентът не казва, като с непоколебима елегантност фокусира целия процес върху интересите и дневния ред на клиента и  му помага успешно да постигне цели си.

Нейните ключови умения като коуч, съчетани с експертните и знания и опит в областта на управлението я правят забележителен актив за всеки лидер или екип, който ще се възползва от таланта и като коуч. Вътрешният и чар и ерудиция правят работата с нея не само професионално удовлетворяващо преживяване, но и гарантирано удоволствие.

Нина Йорданова

За уебинар Преглед на резултатите

Здравейте, Диана (и компания),

Искам да изразя мнението си за уебинара от 18/12/18. Беше изключително интересно и полезно.

Един от примерите, с които работихте беше от попълнената от мен анкета преди това, и беше изключително полезно да чуя нещата, които споделихте и идеите, които ми дадохте. Често си правя списъци и си водя Планер, което ми върши страхотна работа, за да организирам деня си, но Вашият подход е наистина по-задълбочен и аналитичен, а в същото време е достатъчно семпъл. Имам предвид, че не изисква допълнителна подготовка или знания, само да сме честни сами със себе си.

Накратко, мисля че, макар и съвсем случайно (ама наистина случайно), попаднах на едно малко съкровище, от което смятам да се възползвам през следващата 2019 година.

Ganka Petrova

Ганка Петрова

За уебинар Пътят на емоцията по време на конфликта
pavlina

Павлина

За коучинг сесии на живо

“Здравей Диана,  Обръщайки се към теб не знаех буквално по кой път да тръгна. Бях стигнала до пълно блокиране. Благодарение на твоето умело, с много такт и лекота водене успях да се задвижа. Само с няколко срещи успях да изляза от тоталната стагнация и вече гоня конкретни цели. Благодарна съм ти за искрената загриженост и всеотдайност, която вложи в нашите срещи. Ти си един ярък лъч светлина и който заложи на теб ще бъде за негово добро. С огромна симпатия, Павлина.”

vania

Ваня

За инициатива Коучинг уикенд

“Съпреживяването на свободата да бъдеш себе си,удоволствието да общуваш с търсещи и мислещи хора,споделянето на “пътя”,който всеки извървява….изненадата да намериш в чуждия опит нещо ценно за себе си….и не на последно място да усетиш Любов!Благодаря на всички за тези все поглъщащи и уникални емоции!Обичам ви!”